PAVEL MOZHAR

21 - 30 Mart 2022

Çevrimiçi Gösterim

PAVEL MOZHAR İLE SÖYLEŞİ

30 Mart 2022

19:30 IST / 18:30 CET

Çevrimiçi Etkinlik

Ağustos 2020. Belarus genel seçimlerinde devlet başkan Lukaşenko’nun yeniden seçilmesinin ardından başkent Minsk’de protestolar başlar. Bir kaç gün içinde çevik kuvvet (OMON) tarafından yaklaşık 7000 gösterici tutuklanır.

Olayları Berlin’deki küçük odasından takip eden yönetmen Pavel Mozhar internette araştırıp bulduğu yüzlerce tanığın ifadesini incelerken sistematik baskı yöntemlerinin ortak noktalarını keşfeder. Kendi odasını, tanıklıkların balaklava ve siyah giysiler giyen bir “polis memuru” ve tek tip tişört ve kot pantolon giyen dört “tutuklu” tarafından canlandırıldığı bir stüdyoya dönüştürür. Ortaya çıkan film rahatsız edici bir şekilde bilgilendiricidir. [IDFA 2021]

1987 yılında Minsk’de doğan Pavel Mozhar, on yaşından beri Berlin’de yaşıyor. Bayreuth Üniversitesi’nde Felsefe ve İktisat lisansını yaptığı sırada Medya Çalışmaları bölümündeki seminerleri takip etti ve çeşitli öğrenci filmleri projelerinde yer aldı.  Mezun olduktan sonra film endüstrisinde farklı görevlerde bulundu. 2015 yılından beri Babelsberg Konrad Wolf Film Üniversitesi’nde belgesel yönetmenliği bölümünde lisansüstü eğitimini devam ettirmekte. 

 

KIRIK 2022 programları Sürdürülebilirlik Fonu 2021-2022 kapsamında SAHA tarafından desteklenmektedir.

Athena Athanasıou & Elena Tzelepıs

18 Ocak Salı 18:30 IST/16:30 CET

Çevrimiçi etkinlik

TomIslav Medak

23 Aralık 2021 Perşembe 19:30 IST/17:30 CET

Çevrimiçi etkinlik

Carlos Marıa Romero, Carlos Motta ve John Arthur Peetz’dan oluşan SPIT!

Performans: Despına Zacharopoulos

25 Kasım - 9 Aralık 2021

Çevrimiçi gösterim

Hiwa K

7 - 17 Ekim 2021

Çevrimiçi gösterim

Banu Karaca

11 Ağustos 2021 Çarşamba 18:00

Çevrimiçi etkinlik

Meltem Ahıska & Saygun Gökarıksel

16 Haziran 2021 Çarşamba 18:00

Çevrimiçi etkinlik